<h2>Καλωσήρθατε στην σελίδα μας!</h2> <h2>Σπόροι λαχανικών</h2> <h2>Βολβοί Φθινοπώρου - Άνοιξης</h2> <h2>Γεωργικά Φάρμακα</h2> <h2>Είδη κήπου - Φυτοχώματα</h2>
Previous Next
ΣΠΟΡΟΙ & ΒΟΛΒΟΙ

FAIR CONSULTANTS
στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας

Για την φύση, φυσικά ... εμείς!


ΣΠΟΡΟΙ

Στο κατάστημά μας θα βρείτε όλο το χρόνο είτε σε μικροσυσκευασία είτε χύμα όλα τα είδη και τις ποικιλίες που θέλετε να καλλιεργήσετε:

Αγκινάρα κόκκινη (αγκαθωτή), Αγκινάρα πράσινη, Αγγούρι κοντό, Αγγούρι μακρύ, Αγγουράκι τουρσί
Αλμύρα, Άνηθος, Αντίδι ψηλό, Απήγανος, Αρακάς, Αραχίδα (Φυστίκι), Ατζούρι, Ατζούρι (κλώσσούδι)
Καρπούζι μαύρο, Καρπούζι ριγωτό, Καυκαλήθρα, Κόλιανδρο, Κολοκύθα για πίτες
Κολοκυθάκι σκούρο, Κολοκυθάκι στρογγυλό, Κολοκυθάκι ανοιχτόχρωμο, Κολοκυθάκι διακοσμητικό, Κολοκύθι – Λούφα (σφουγγάρι)
Κομποκολόκυθο, Κουκιά ντόπια, Μελιτζάνα φλάσκα, Μελιτζάνα άσπρη, Μέντα, Μπάμια
Μπρόκολο πράσινο, Μπρόκολο κόκκινο, Μυρώνι, Παπαρούνα, Παντζάρι
Πεπόνι, Πεπόνι κίτρινο, Πεπόνι ανανάς, Πεπόνι χειμωνιάτικο, Πεπόνι πράσινο
Πιπεριά φλάσκα, Ρόκα ήμερη, Σέλερυ, Σέλινο, Σελινόριζα, Σέσκουλο άσπρο, Σέσκουλο πράσινο, Σέσκουλο κόκκινο
Σινάπι, Σπανάκι πλατύφυλλο, Σπανάκι Αγκαθωτό, Σπανάκι καλοκαιρινό, Σπαράγγι, Σταμναγκάθι, Σχοινόπρασσο


ΒΟΛΒΟΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟΥ - ΑΝΟΙΞΗΣ

Αμαρυλλίς:
Πανέμορφο, εντυπωσιακής ανθοφορίας βολβώδες φυτό με γιγάντια άνθη που θυμίζουν γραμμόφωνο. Φυτεύεται σε κήπο ή σε γλάστρα, ενώ είναι από τα λίγα βολβώδη που μπορεί να ανθοφορήσει μέσα σε γυάλα με σκέτο νερό. Για να ανθίσει και την επόμενη χρονιά, απαιτείται μια εύκολη αλλά και ειδική διαδικασία.

Ανεμώνη:
Διαδεδομένο φυτό της Ελληνικής υπαίθρου που συναντάται αυτοφυές και ανθίζει από το τέλος του χειμώνα μέχρι το Μάρτιο. Πολλαπλασιάζεται εύκολα με βολβό, το σχήμα και το μέγεθος του οποίου είναι ακανόνιστο. Υπάρχουν αρκετά χρώματα με μονό ή διπλό άνθος και η άνθισή του σηματοδοτεί τον ερχομό της άνοιξης.

Νεραγκούλα:
Πολυετές βολβώδες φυτό με όμορφα διπλά άνθη σε αποχρώσεις του κόκκινου, του ροζ ή του φούξια. Φυτρώνουν το φθινόπωρο και ανθίζουν Φεβρουάριο και Μάρτιο, πριν να ανέβει πολύ η θερμοκρασία.

Τουλίπα:
Βολβώδες φυτό με ύψος που ποικίλει από 20 - 50 εκατοστά. Ελάχιστα ανθοφόρα φυτά έχουν τόσο μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων, όπως η τουλίπα. Ανθίζει Φεβρουάριο έως Μάρτιο και τα είδη της είναι πολλά ανάμεσα στα οποία: μονές, διπλές, οδοντωτές, ψαλιδωτές, δίχρωμες, "παπαγάλοι", πολυανθείς και βοτανικές, ενώ τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν και τουλίπες JUMBO (δηλαδή γίγας) καθώς και KAMELEON (που αλλάζει χρωματισμούς κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας της).

Φρέζιες:
Βολβώδη φυτά με μονό ή διπλό άνθος, πολύ αρωματικό και εύκολο στην καλλιέργειά του. Οι βολβοί της φρέζιας φυτεύονται το φθινόπωρο και ανθίζουν το Φεβρουάριο και το Μάρτιο. Θέλει ήλιο και αραιά ποτίσματα. Τα χρώματά της είναι κόκκινο, λευκό, ροζ, κίτρινο και μοβ, Τα ανθισμένα στελέχη της διατηρούνται κομμένα σε ανθοδοχείο για αρκετές ημέρες, αρωματίζοντας το σπίτι μας, ενώ διακοσμούν πολύ συχνά νυφικές ανθοδέσμες.


ΑΝΟΙΞΗ

Λίλιουμ:
Βολβώδες φυτό με στενά φύλλα και μεγάλα, ελκυστικά και αρωματικά λουλούδια. Ανθίζει κατά το τέλος της άνοιξης μέχρι όσο υπάρχει ζέστη. Υπάρχουν πολλά είδη λίλιουμ με γνωστότερα τα Ασιατικά (πιο ανθεκτικά και σκληραγωγημένα αλλά χωρίς άρωμα) και τα Οριεντάλ (με έντονο, χαρακτηριστικό άρωμα). Όπως οι περισσότεροι βολβοί, ευδοκιμούν σε ηλιόλουστες θέσεις και σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη και φυτεύονται συνήθως σε ομάδες 2 ή 3 βολβών. Τα χρώματα που υπάρχουν στην αγορά είναι πολλά, όπως λευκό, ροζ, κίτρινο, δίχρωμα, φούξια κ.α.

Ντάλια:
Βολβώδες, θαμνοειδές φυτό που ανθίζει Καλοκαίρι και φθινόπωρο. Αποτελεί το εθνικό λουλούδι στο Μεξικό και το γένος της περιλαμβάνει πάνω από 30 είδη. Αναπτύσσεται ταχύτατα και κάνει τεράστια λουλούδια. Υπάρχουν τα τελευταία χρόνια και ποικιλίες με πελώρια ( ή Extra Large) λουλούδια που το μέγεθός τους φτάνει σε διάμετρο όσο το κεφάλι ενός μικρού παιδιού. Ένα μικρό "τσίμπημα" των βλαστών της θα δώσει πιο φουντωτό σχήμα και περισσότερα αλλά και λίγο μικρότερα άνθη. Το Δεκέμβριο η ντάλια θα μαδήσει και θα ξεραθεί εντελώς, γι' ατό καλό είναι να αφαιρούνται οι κόνδυλοι και να αποθηκεύονται σε δροσερό και σκοτεινό σημείο. Την επόμενη άνοιξη οι ίδιο κόνδυλοι μπορούν να φυτευτούν ξανά, χαρίζοντας στον κήπο ή την γλάστρα σας ένα φυτό μοναδικής ομορφιάς.